Onze pedagogische visie


In welke tijd en waar je ook opgroeit, de wereld is anders dan die van de generatie voor jou. De wereld van nu is bijvoorbeeld dynamischer, toegankelijk, maar technischer dan ooit. We rijden auto’s op elektra en hebben (online) vrienden over de hele wereld. Je wilt daarin meebewegen en meedoen.

Daarom dragen wij op zo’n manier bij aan de ontwikkeling van kinderen dat zij gelukkig, vol vertrouwen en veerkrachtig in het leven staan.

Dat willen we voor ieder kind, van baby tot tiener. Vanuit onze diepe overtuiging dat je kinderjaren de basis vormen voor je verdere leven.

Samen zorgen, samen spelen en samen groeien
Daar staan wij voor. Want gelukkig ben je als je plezier hebt. Als je liefde krijgt en aandacht. Als je verschillende vrienden hebt om mee te spelen. Als je de ruimte krijgt om te oefenen, te vallen en weer op te staan. En van alles op een speelse manier te ontdekken. Over wie je zelf bent, over andere mensen. Over de wereld, dicht bij huis én verder weg. Als je mag meedoen en mag bijdragen.

Deze positieve ervaringen zorgen ervoor dat je brein groeit en dat je vertrouwen hebt.
Dat je met een open en nieuwsgierige blik kijkt naar andere mensen. En dat je flexibel en veerkrachtig kan omgaan met veranderingen en uitdagingen.
En van daaruit kan je op een positieve manier bijdragen aan de samenleving. Nu en in de toekomst.

Deze visie hebben we in het pedagogisch beleid uitgewerkt in 10 uitgangspunten.