Wie zoet is, krijgt lekkers!


Pepernoten, chocoladeletters, marsepein, gevulde speculaas… Zodra de Sint weer in het land is, raak je vanzelf in de stemming voor het heerlijk avondje met al dat lekkers op tafel. Het hoort erbij. Het is feest! De Sint komt tenslotte maar één keer per jaar op bezoek. Maar kinderen eten deze periode wel veel snoepgoed; thuis, op het Sint feest bij papa of mama op het werk, bij opa en oma …. Hoe geven we daar invulling aan op de kinderopvang?

Appeltjes van oranje …

Heel makkelijk. En gezellig! Er zijn genoeg gezonde én lekkere alternatieven van bijvoorbeeld groente en fruit, waarmee je ook in de perfecte Sint-stemming komt. Maak er een activiteit van: bak of knutsel de lekkernijen samen. Sinterklaasliedjes op de achtergrond en voilà: je zit er helemaal in! Van onderstaande recepten krijg je vast veel inspiratie.

Mandarijn Pietjes
Pizza-mijters
• Appel mijters (DoenKids)
Sinterklaas ei
Stoomboot boterham
Sinterklaas prikkers
Gezonde Sint muffins

Over de daken!

Ook de Pieten zorgen voor inspiratie. Om lekker veel te bewegen! Tijdens de intocht zie je ze de meest acrobatische toeren uithalen. Handig toch als je ’s nachts over schuine daken en door schoorstenen moet om alle kinderschoenen te vullen met cadeautjes en strooigoed. Acrobatiek? Balanceren? Dat kunnen wij natuurlijk ook! In DoenKids vind je de leukste Pieten-sport&spel activiteiten. En als de kinderen ook nog verkleed als Sint of Piet naar de opvang komen, is de lol compleet!

Meer info

DoenKids